Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Ekim 2014 Cuma

CairoDock

Merhaba;

Bu paylaşımda Ubuntu 12.04 LTS üzerine CairoDock  tema kurulumunda bahsedeceğim.İlk olarak CairoDock nedir kısaca anlatıyım.CairoDock hızlı,özelleştirilebilir içeriğinde  farklı masaüstü temalar barındıran ve ayrıca birçok faydalı araçla birlikte gelen yönetim grafik arayüze sahip ücretsiz bir topluluk projesidir.GNU lisanlıdır.Kurulumu ve yönetimi çok kolay olması yanı sıra düşük donanımlı sistemlerde de çalışmasıyla birlikte sistemi yormaması CairoDock yazılımının dikkat çeken özelliklerindendir.


CairoDock kurulumu:

CairoDock yazılımının en güncel ve stabil versiyonunu indirmek için apt-repository tanımı yapmamız gerekmektedir.Bu işlem için konsolda aşağıdaki komut çalıştırılmalıdır.


  • sudo add-apt-repository ppa:cairo-dock-team/ppa
Apt-repository tanımı yapıldıktan sonra eklenen yeni tanımın apt tarafından tanınması için aşağıdaki komutu konsolda çalıştırmalıyız.

  • sudo apt-get update 
Update işlemi sonrası  CairoDock paket kurulumuna geçebiliriz.Paket kurulumu için konsolda aşağıdaki komut çalıştırılmalıdır.
  • sudo apt-get install cairo-dock cairo-dock-plug-ins
Kurulum tamamlandıktan sonra ubuntu başlat menüsüne "CarioDoc" yazarak yada terminal konsola "cario-dock" yazılarak çalıştırılmalıdır.


Program ayarlarını yapmak için alt orta bölümde açılan rıhtım üzerine sağ tıklayarak CarioDock menüden ayarlar çalıştırılmalıdır. 


Açılan CarioDock yönetim ekranından Temalar kısmında yer alan listeden beğenilen tema paketi çift tıklanarak kurulabilmektedir.Bunun dışında bir çok görsel değişiklik yine bu CarioDock yönetim ekranından yapılmaktadır.


Bu paylaşımında sonuna geldik.Başka bir paylaşımda görüşmek üzere.

Teşekkürler.
Mehmet ÖCAL 2014
İletişim:mehmetocal79@gmail.com



Hiç yorum yok: